dinsdag 18 april 2017

April en het lijkt wel zomer!

 Het heeft al sinds half maart niet meer geregend. De lucht is helderblauw, met soms een windvaan of een wolkje aan de horizon. De temperatuur overdag loopt algauw op tot boven de 25 graden Celcius. Kortom, het lijkt wel eind juni on plaats van half april. Voor vakantiegangers is dit het ideale weer. Maar het is niet zoals het zou moeten zijn in deze tijd. April is meestal een wat regenachtige maand, vooral rond de Paasdagen. Dit is de tijd dat de watervoorraden nog een keer bijgevuld worden, voordat we de lange droge zomer tegemoet gaan. Hopelijk krijgen we nog wat regen in de komende weken, het zou de natuur erg goed doen.



Sinds een dag of 10 staan de zonneroosjes volop in bloei, samen met de wilde lavendel en gele brem. De berghellingen kleuren van geel, naar paars naar wit. Langs de wegen en in de weilanden bloeien duizenden klaprozen. Zoals altijd in de lente is er een weldaad aan bloemen. Ook de olijven staan nu in bloei. Olijven hebben hele kleine groenwitte bloemetjes, die voor het oog niet erg opvallen. Wel merken we het stuifmeel. Olijven zijn windbestuivers en produceren heel veel zeer fijn pollen, dat met de wind en luchtstromingen wordt meegevoerd naar andere bomen. Alles wordt nu met een fijn laagje geel stof overdekt.

Op het toekomstige campingterrein staan de zonnerozen ook uitbundig in bloei. De grond is bezaaid met bloemen zoals kamille, magrietjes, madeliefjes, paardenbloemen en ruige klokjes. Ook bloeit er dit jaar een vlinder orchis op het veld, met een prachtige roze kleur.




 We maaien gedeeltes van het terrein op de finca, zodat het gehele terrein makkelijk te betreden is. Maar ook laten we veel van de natuurlijke vegetatie staan, zodat het terrein het bestaande ecosysteem behoudt. Want niet alleen is er een uitbundige flora, ook de fauna mag niet vergeten worden. Op dit moment nestelen er vele vogels in de bomen en struiken, maar ook onder de dakpannen in de gebouwen. Veel mussen en zwaluwen vliegen nu rond de vakantiehuisjes, maar ook de hop is dagelijks te zien en vooral te horen met zijn kenmerkende hoep-hoep geroep. In de ochtend en avond horen we aan verschillende kanten de koekoek. Verder zien we veel putters, goudvinken, rodkopklauwier, roodborsttapuit, merels, bijeneters en vele soorten waar ik de naam (nog niet) ken.






















1 opmerking:

  1. Fantastisch gebied. Steeds meer mensen gaan daar naartoe met een camper!

    BeantwoordenVerwijderen