donderdag 5 januari 2017

Intocht van de drie koningen

Zoals we in Nederland Sinterklaas vieren, zo viert Spanje "Drie Koningen" op 6 januari. Zoals al vermeld in de vorige post, zet men in ons dorp een Kerststal met Kerst, al dan niet zeer uitgebreid. Sommige mensen zetten de kerststal voor het raam, voor iedereen te zien, maar de meeste kerststallen staan in de woonkamer of keuken. De avond vóór Drie Koningen zetten de kinderen glazen melk en koekjes neer bij de kerststal en worden 's morgens verrast door de cadeautjes, door de Drie Koningen achtergelaten. Op 5 januari is de intocht van de Drie Koningen, in de steden met grote optochten met veel (live) muziek, praalwagens, clowns, steltlopers, paarden etc.


Barcelona 2016
Cáceres 2016












In de dorpen worden de drie koningen ook binnengehaald, maar op veel kleinere schaal. Alcuéscar heeft de intocht ook op 5 januari, dit jaar mochten de drie koningen, Melchior, Caspar en Bathasar meerijden op wagens door trekkers getrokken. Het hele dorp komt kijken. De Koningen strooien met snoepjes en jong en oud gaat door de knieën om zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen.



Na de intocht kunnen de kleinere kinderen op schoot bij één of meerdere koning en krijgen ze nog meer snoepjes en een cadeautje, dat de ouders van te voren hebben afgeleverd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten