dinsdag 21 juni 2016

Nieuws van de Finca

Het project
El Chorrillo is de naam van de finca

Voor degene die deze blog gevolgd hebben vanaf maart, geef ik hierbij een update over het project. In de post "Welkom op de Blog" heb ik geschreven dat de benodigde vergunningen hopelijk binnen 3 maanden geregeld zijn. Dit bleek wat optimistisch. Het project omvat drie verschillende types van vakantie accommodatie, nl vakantie huisjes, eenvoudige kamers voor pelgrims en een kleine camping. De finca (oftewel boerderij) bestaat nu uit een woonhuis, twee tot vakantiehuisjes omgebouwde stallen, een schuur met 9 paardenstallen, een werkplaats en diverse andere gebouwtjes. Het geheel staat op 5,2 ha grasland met steeneiken, wilde perenbomen en struikgewas (vnl zonneroosjes en diverse bremsoorten). Het land is glooiend en op het laagste gedeelte loopt 's winters en in het voorjaar een beekje. 's Zomers droogt het beekje op, maar de loop ervan blijft zichtbaar door de abelen die er langs groeien.


Abelen langs het beekje

Er is een voorstel ingediend bij het ministerie van toerisme om op deze finca vakantie accommodatie te realiseren met bovengenoemde drie aspecten. Officieel zou er vóór 22 juni een antwoord moeten komen of het project al dan niet wordt goedgekeurd. Echter, begin juni kwam de vraag om meer informatie, met name over het camping gedeelte en dit heeft tot vertraging geleid aangezien er allerlei plannen en tekeningen moesten worden gemaakt en overhandigd. Dus op dit moment wachten wij nog met spanning op het antwoord van het ministerie.


Tuin bij de huisjes
Het uitzicht vanaf de finca

De twee bestaande vakantiehuisjes zijn al volledig ingericht en klaar voor verhuur. Als je geinteresseerd bent in een verblijf in één van deze huisjes, kun je contact opnemen met ons via info@latierraverde.nl . Meer informatie vind je ook op onze website www.vakantie-extremadura.nl


Privé terras bij de Casita
Vakantiehuisje de Casita


Geen opmerkingen:

Een reactie posten