vrijdag 19 mei 2017

Zomeren in de Extremadura

De zomer lijkt al volop te zijn begonnen in het hart van Spanje. Dit jaar hebben we weinig regen gehad in het voorjaar, maar wel hoge temperaturen. Op dit moment is het landschap nog mooi groen, met heel veel gele en paarse bloemen. Het terrein van de Finca is één tapijt van bloemen met erboven wolken lichtgele brem.


Het vogelleven is nog steeds de hele dag actief. Vanuit de tuin voor de vakantiehuisjes zien we onze vaste bewoners voorbij komen , zoals bv de hop, roodkopklauwier en roodborsttapuit. Zij zitten graag op de paaltjes en in de bomen. Iets lager op het terrein zijn de klapeksters intussen uitgevlogen, maar blijven nog in de buurt van het nest. Hun klagelijk geroep is goed te horen als de ouders terugkomen met een lekker hapje.


Op het campingterrein hebben we alle bomen en struiken intussen geplant. In de nabije toekomst gaan deze voor een weldadige schaduw zorgen.

Ondanks het feit dat het project voor de camping nog steeds niet van de grond is, kunnen er wel al 2 huisjes gehuurd worden.
De CASITA is een ruime vakantiewoning (voor 2-4 personen), met grote woonkamer, goed ingerichte keuken, slaapkamer met airco en badkamer. Daarnaast staat er in de woonkamer een riante en comfortabele slaapbank voor 1 of 2 personen.

De STUDIO is een kleinere woning (2 personen), met een gezellige slaap-woonkamer. Ook deze vakantiewoning is van alle gemakken voorzien, met twee éénpersoonsbedden die op verzoek als één tweepersoonsbed kunnen worden op gemaakt. Verder is er een goed ingerichte kitchenette met koelkast, gasstel, magnetron en koffiezetapparaat. 

Ieder huisje heeft een privé terras dat uitkijkt op de vallei en tegenoverliggende berghelling. Het is er stil en rustig en men waant zich ver van alle bewoning. Toch ligt ons dorpje, Alcuéscar, slechts 3 km ervandaan, net achter de heuvel en kan men daar prachtig heen wandelen. In het dorp zijn winkels, terrasjes en restaurants. 

Breng gerust een bezoekje aan onze website, voor meer informatie over de huisjes, de omgeving en bezienswaardigheden:Geen opmerkingen:

Een reactie posten