maandag 10 juli 2017

Wist je dat........

Wist je dat.....

.
Er in de Extremadura 337 vogelsoorten voorkomen, die gedurende de jaarlijkse cyclus te zien zijn (SEO/Birdlife 2008).De WOMAD (World's Organization of Music Art and Dance) ieder jaar in mei in het historisch centrum van Cáceres georganiseerd wordt. Toegang GEHEEL GRATIS

De archeologische opgravingen van Mérida, het middeleeuwse centrum van Caceres, het koninklijk klooster van Santa Maria in Guadalupe én de Camino de Santiago op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan en allemaal goed bereikbaar vanaf de Finca.


Jaarlijks rond 27 oktober de Battalla de Arroyomolinos wordt nagespeeld. In 1811 werd het Napoleontische leger tot staan gebracht op de vlaktes buiten Arroyomolinos, door Generaal Wellington en de Spaanse geallieerden. Voor de jaarlijkse herdenkings-show komen rond de 400 acteurs en figuranten bijeen in ons buurdorp om deze belangrijke historische veldslag na te spelen. Een waar schouwspel!De oudste en best verzorgde steeneik in Zarza de Montanchez is te bezoeken. Dit ligt ongeveer 15 km van Alcuéscar en is één van de meest bijzondere natuurmonumenten van Spanje. De eik is meer dan 800 jaar oud en de grootste boom van Spanje en mogelijk van heel Europa.  De boom ligt in een prachtige dehesa en is het hele jaar door vrij te bezoeken.Het middelpunt van de Extremadura, 3 km van Finca El Chorrillo ligt.

26% van de wereldproductie van kurk uit Spanje komt en dan vnl uit de Extremadura. De bast van de kurkeik wordt voor de eerste keer geoogst als de boom 25 jaar oud is en vervolgens iedere 9 jaar. Juni en juli zijn in de Extremadura de oogstmaanden van kurk.

De Basilica Santa Lucia del Trampal, 2 km vanaf Alcuéscar, het meest zuidelijk gelegen Visigode kerkje is van Europa. Het kerkje stamt uit de 7de eeuw. Rond het kerkje staan eeuwenoude olijfbomen, die naar zeggen net zo oud zijn als het kerkje zelf. Een hele bijzondere plek om te bezoeken!
http://planvex.es/web/planve-english/
een site met heel veel informatie over recreëren in de Extremadura. Deze link gaat rechtstreeks naar de Engelse pagina van deze toeristische gids. De website biedt echter ook veel informatie over de Extremadura in het Spaans.
Het jaarlijkse dorpsfeest in Alcuéscar het eerste weekend van oktober is. Centraal staat de beschermheilige Santa Maria del Rosario. Verder is het 5 dagen feest in het dorp met veel muziek, dansen, processies en een kermis.


Er overwinteren in de Extremadura meer dan 120.000 kraanvogels. De eerste komen hier aan het einde van oktober en ze blijven tot begin maart. In november wordt de terugkeer van de kraanvogel uitbundig gevierd in vele dorpen rond de Guadiana rivier: La Festival de las Grullas.

1 opmerking: