donderdag 30 december 2021

Workshop De moestuin in Extremadura

 Op 15 januari 2022 de workshop: De moestuin in Extremadura, een gids voor de beginnende en gevorderde groenteteler.

In deze cursus leer je de fijne kneepjes van de groente en/of moestuin. Het is een cursus vol met kijken, voelen, ruiken, proeven en beleven. Veel praktijk op twee locaties.
In de ochtend kijken we naar de bodem en de kwaliteit van de grondsoorten, proberen we gereedschappen uit, bekijken we verschillende kunstmest en organische mest soorten, leren we vloeibare mest te maken, planten en zaaien we. Na de lunch vergelijk je irrigatie systemen, beoordelen we mulch materialen, zoeken we ongedierte en leren we wat perma-culture inhoudt.
Een vol programma? Jazeker, maar het is allemaal in de buitenlucht en duurt de hele dag. Geen lange sessies in het klaslokaal! We beginnen om 10 uur 's morgens op de tuin in Caño, het tweede deel is op de finca El Chorrillo tot ongeveer 6 uur 's middags.
De cursus kost €32,50 per persoon, inclusief koffie en lunch. Je krijgt een uitgebreide gids mee waarin je alles thuis terug kunt lezen.
Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je snel in via een PB op facebook (https://www.facebook.com/jantien.extremadura/), WA (+34 608 828 742) of mail (jantien@latierraverde.nl).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten