vrijdag 10 november 2023

Campo Maior in Portugal

 Wist je dat het vanaf onze finca maar één uurtje rijden is naar de grens met Portugal? Echt waar!

Vandaag gingen wij ons drinkwatermonster naar een laboratorium vlakbij Badajoz brengen. Wij doen dat zo'n drie keer per jaar, om te kijken of ons drinkwater altijd veilig en schoon is, wat gelukkig ook steeds het resultaat is. Meestal combineren we die reis met boodschappen, hetzij in Badajoz, hetzij in Mérida. Vandaag besloten we echter er een dagje uit van te maken. 

Met onze dieren en andere verplichtingen zijn we nooit zo heel vroeg weg en moeten we ook weer op tijd terug zijn in dit jaargetij, in ieder geval met nog genoeg daglicht om de dieren te kunnen binnenhalen en verzorgen. Maar we hadden tijd genoeg om "even" de grens over te gaan en besloten richting Campo Maior te rijden. Een snelle blik op Google onthulde al meteen veel interessante sites, maar waar ons oog op viel was de Capela dos Ossos, een kapel gebouwd met menselijke beenderen. We konden de auto heel mooi parkeren, dichtbij de historische kern van het dorp. De Capela was zo gevonden, overal staan duidelijke wegwijzers en het is een genot om door de smalle straatjes te lopen. In de Capela werden we aangesproken door een jonge meid die perfect Engels sprak. Gelukkig maar, want Portugees lijkt niets op Spaans en wij verstaan er echt niets van! De uitleg was superduidelijk en zeer geanimeerd. Na de uitleg mag je de expositie en de kapel bezoeken. Dat allemaal gratis en voor niets. Het was enorm indrukwekkend, zeker voor zo'n kleine kapel en in een klein dorp. Zeker een aanrader.

lekker gegeten in een klein restaurantje. We zochten eigenlijk naar de beroemde Frango Assado (gegrilde kip), maar het was vandaag vrijdag en dus vooral vis op het menu. Voor de kip moet je in het weekend komen of op de marktdagen (elke tweede zaterdag van de maand).
Ons tweede toeristische stop was het koffie wetenschappelijk centrum (Centro de Ciencia do cafe). Dit ligt even voorbij Campo Maior en is een onderdeel van de Delta koffiefabriek. Het is een fantastisch leuk centrum, vol met leerzame video's, interactieve displays, mooie tentoonstellingen en een kleine maar mooie kas waar je de koffieplanten kunt bekijken. Interessant, leerzaam en onderhoudend voor jong en oud! Op het eind wordt je beloond met een heerlijk kopje koffie in het café. Dit alles kost €8 per volwassene en €4 per kind of 65+. Of je nu met z'n tweetjes bent of met (jonge) kinderen, het is absoluut een bezoekje waard.

2 opmerkingen:

  1. Capela dos Osso,s is zeker heel bijzonder. Leuk om dit te lezen. Zeker de moeite waard voor een volgende keer als we weer eens bij jullie komen met onze Buscamper. We volgen jullie blog met alle aandacht. Het ga jullie goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was ik dus…….😉

    BeantwoordenVerwijderen