zaterdag 5 maart 2016

Welkom op de BlogEven voorstellen

Wij zijn Walter Loeven en Jantien Henriët. Ik (Jantien) woon al bijna 6 jaar in Alcuéscar, Cáceres. Walter woont hier sinds december 2014. Sinds september 2014 zij wij op zoek geweest naar een geschikte plek om ons project te kunnen realiseren. Het originele idee was een kleinschalige camping met maximaal 30 kampeerplaatsen en een tweetal trekkershutten, liefst op een bebost stukje land. Het ideale stukje bos werd gauw gevonden, maar het stuk bestond uit 3 kleinere stukjes, waarvan 1 eigenaar niet bereid was te verkopen. Dus de zoektocht ging verder. Vele stukken land hebben we gezien, vlak-heuvelachtig, bebost-grasland, langs de weg-ver van de weg, maar geen een voldeed aan onze eisen. Pas na ruim een half jaar zoeken, zagen we eindelijk wat er al die tijd eigenlijk links hadden laten liggen: een oude voormalige boerderij/stoeterij, precies op de ideale locatie. Het is wel iets groter dan we voor ogen hadden. Het terrein telt maar liefst 5,2 ha, met een mooi woonhuisje, een zwembad, 2 vakantie woningen en een flink stallencomplex. Niet alleen de mogelijkheid om een camping te realiseren, maar ook vakantie woningen en overnachtingen voor pelgrims aan te bieden. Intussen zijn we bezig met de aankoop van deze finca en liggen de plannen voor het project bij de technisch ingenieur op tafel. De verwachting is dat in de komende drie maanden de benodigde vergunningen zijn geregeld en dat wij nog dit voorjaar van start kunnen gaan met de verhuur van de vakantie huisjes.
Over La Tierra Verde

La Tierra Verde heeft meerdere activiteiten. De naam is oorspronkelijk bedacht voor de ecologische tuin die ik in 2012 begonnen ben (La Tierra Verde, Hortalizas Ecológicas). Deze tuin ligt vlakbij Alcuéscar en daar produceren wij ecologische groente, fruit en scharreleieren voor eigen gebruik en de verkoop.

La Tierra Verde is echter ook de naam van ons vakantie-accommodatie project (La Tierra Verde, Holiday Accommodation). Lokaal staat de finca (boerderij) echter bekend als El Chorillo, wat kleine waterstroom betekent. Over de finca loopt in de winter en in het voorjaar een beekje, dat de stenen put opvult. Dit water werd van oudsher gebruikt om de dieren op de boerderij van water te voorzien tijdens de droge zomermaanden. El Chorillo is de naam die wij gebruiken voor het gedeelte met de vakantie huisjes.

Ook al lijkt het hele project groot, in werkelijkheid blijft het een kleinschalig geheel. Als het allemaal klaar is zullen er 3 vakantie huisjes, 5 pelgrimskamers en 30 kampeerplekken zijn. De boerderij is zo gelegen dat de vakantiehuisjes een apart deel van het terrein tot beschikking hebben, met eigen entree, tuin, zwembad en zonneterras. Voor de campinggasten bieden wij een apart zwembad met zonneterras aan en tevens een gezamenlijke keuken en verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden.

De nadruk van La Tierra Verde ("de groene aarde") blijft liggen op ecologisch en milieuvriendelijk. Er gaat voornamelijk gewerkt worden met zonneboilers, een eigen waterbron, zoveel mogelijk natuurlijke materialen en vooral veel groen en natuur.1 opmerking:

  1. Een heerlijke plek. Wij waren hier in 2019 en hebben heerlijk onder de grote Bergeijk gestaan. (Temp was boven 30 graden!)

    BeantwoordenVerwijderen