zaterdag 26 november 2016Cáceres

Mercado de las Tres Culturas

Het tweede weekend in November verandert Cáceres in een Middeleeuwse stad. Dat wil zeggen, de historische binnenstad transformeert in een Middeleeuwse markt, alwaar men van alles te koop vindt. In de Middeleeuwen waren er drie prominente volkeren te vinden in dit gebied, nl de Moren, de Katholieken en de Joden. Deze drie bevolkingsgroepen leefden in die tijd min of meer vreedzaam naast elkaar, alhoewel de steden en dorpen in strikte wijken waren verdeeld, naar gelang afkomst en geloofovertuiging. In veel dorpen en steden zijn nog duidelijk tekenen van waar welke bevolkingsgroep leefde, bv de Arabische bouwstijl van de Moren, de wapenschilden op de façaden van huizen van de Katholieke edelen en de sobere kleine gewelfde huisjes van de Joden. Deze smeltpot van culturen heeft een stempel gedrukt op zowel de architectuur, gastronomie en cultuur van het huidige Extremadura. De Mercado de las Tres Culturas geeft een beeld van deze interessante tijd en herkomst.

De historische binnenstad van Cáceres wordt verdeeld in drie segmenten: Moors, Katholiek en Joods. Daarnaast zijn er op verschillende locaties exposities van materialen, werktuigen, wapens enz. Er zijn veel kraampjes met al dan niet traditionele bereide etenswaren, zoals brood en gebak uit de houtoven, traditioneel bereide kaas en worst, olijven, specerijen, wijnen en bieren. 

Ook vindt men er leerbewerkers, sieraden, houtbewerkers, zeep en cosmetica, speelgoed, souvenirs en nog veel veel meer. De verkopers zijn allemaal in Middeleeuws tenue en als men geluk heeft komt er een groepje troubadoers langs. De sfeer is geweldig en het evenement trekt veel bezoekers. De hele dag zijn er activiteiten, maar 's avonds komt de markt echt tot leven. Een echte belevenis en zeker een aanrader als je rond deze tijd op vakantie bent in de Extremadura en........... Toegang gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten