zaterdag 24 december 2016

Kerst 2016


Kerstsfeer in Alcuéscar 


Na de herfstregens, die voornamelijk in november gevallen zijn dit jaar, is de kersttijd droog en aangenaam. De velden kleuren geel van het koolzaad en wilde goudsbloemen, zodat wij eerder van een gele kerst dan van een witte kerst genieten. Stralend blauwe luchten, zachte temperaturen en lammetjes in de wei, zo ziet onze kerst er dit jaar uit.


In dit deel van Spanje zijn de kerstboom en kerstverlichting een relatief nieuwe gewoonte.
traditioneel maakt men een kerststal, waarbij sommige mensen prachtige maquettes maken van olijftakjes, schors, stenen, korstmos en kleine beeldjes die men nu overal kan kopen. Deze kerststallen staan vaak voor het raam, waar voorbijgangers ze kunnen bewonderen.


In de "Casa de Miserecordia" (Huis van Genade) in Alcuéscar bouwen de priesters, bewoners en personeel ieder jaar een prachtig kersttafereel. Ieder jaar anders en ieder jaar de moeite waard om er een bezoekje te brengen. Met lichteffecten worden dag-en nacht gecreëerd, er loopt een riviertje, er zijn verschillende ambachten te zien en natuurlijk de kerststal zelf.
Dit jaar heeft het dorp zelf ook zijn best gedaan en hangt er mooie nieuwe kerstverlichting op het gemeentehuis en in de belangrijkste straten.
Wij wensen iedereen een hele fijne kerst
en een goed 2017Geen opmerkingen:

Een reactie posten