zondag 11 december 2022

van paddenstoelen en bloemen

 Eindelijk hebben we in Extremadura voldoende regen gehad. Dit hele jaar was droger dan het gemiddelden. Niet dat er bij ons een watertekort heeft opgetreden, maar over het algemeen is er in 2022 minder regen gevallen dan gemiddeld. Tot nu....

December lijkt alle watertekorten in één klap te willen inhalen. In 12 dagen is er meer dan 100 mm neerslag geweest. Dit betekent niet dat het al 12 dagen druilerig of regenachtig weer is. Zeker niet! Het regent een paar uur (soms hard) en vervolgens is het weer droog. In de ochtend kan het echter wel mistig zijn, maar in de regel trekt dat tegen de middag wel op. En, zodra het zonnetje tussen de wolken doorkomt, dan is het meteen heerlijk. Prima weer om te wandelen.

Zo ook vandaag. Vannacht heeft het flink geregend en de dag begon wat miezerig. Echter om een uur of 11 klaarde het op en was het droog. Tijd om een wandeling te maken. En het dan zo ontzettend mooi in de natuur!


De madroño, oftewel aardbeiboompje, draagt vruchtjes en staat tegelijkertijd uitbundig te bloeien.
De kurkeiken die dit jaar geoogst zijn hebben nog steeds een prachtige dieprode kleur, die mooi contrasteert met het groen van het mos op de stenen.Langs de wegen en door het land zijn talloze bergbeekjes ontstaan.
En overal paddenstoelen en elvenbankjes.Maar ook bloemen zijn goed vertegenwoordigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten