woensdag 4 januari 2023

La Tierra Verde: een unieke camperplek

Ik wil je vertellen waarom onze camperplek uniek en bijzonder is. Iedereen vindt zijn of haar eigen plek natuurlijk uniek en bijzonder, maar onze finca is net even anders dan de rest.

Ten eerste De finca ligt op een unieke locatie. Vanaf de snelweg (A66 Cáceres - Mérida) is het maar vijf
minuutjes rijden en door de ligging van de boerderij zie of hoor je de snelweg helemaal niet. Mensen zeggen vaak dat het lijkt alsof je in "back of beyond" bent, terwijl je overal dichtbij bent. Als je vanaf de snelweg komt en richting Alcuéscar gaat dan komt de afslag naar rechts er al gauw aan, met een houtbedrijf op de hoek en natuurlijk ons bord. Dan is het nog 800m over een supergoede gravelweg tot je bij onze ingang komt.


Ten tweede. Onze camperplekken liggen niet in een rijtje naast elkaar, maar op mooie plaatsen met stuk voor stuk een geweldig uitzicht, waar je niet tegen een andere camper aankijkt. Ieder plekje heeft een verhard gedeelte voor de camper en een grasgedeelte om te zitten. De plekjes zijn heel ruim (80 - 120m²), midden tussen het groen, de bomen en de bloemen. 


Ten derde. De camperplekken liggen midden tussen de bloemen. Bijna het hele jaar door zijn er heel veel bloemen, met uitzondering van de droge zomermaanden. De hoogtepunten zijn de orchideeën in het voorjaar, de grote paarse distel, de rotsroosjes, de aardbeiboompjes, wilde irissen, wilde krokussen, wilde look en lelies. Ieder van deze heeft zijn eigen bloeitijd, maar er zijn altijd bijzondere wilde bloemen te zien. 

Ten vierde. Je hond is van harte welkom, maar moet wel bij de camper blijven, desnoods aangelijnd. MAAR er is een groot veld van ongeveer een hectare groot waar je hond los mag en lekker kan rennen. Het hele terrein is omheind dus je hond kan niet weglopen.

Ten vijfde. Op onze boerderij zijn kippen, cavia's, een paard, een ezel, een hond en zes katten. Deze zijn allemaal aaibaar :-), iedereen mag (onder begeleiding voor de boerderijdieren) de dieren helpen voeren en verzorgen. In het voorjaar 2023 hopen we nog een geitje te kunnen toevoegen aan de veestapel.

Ten zesde. Je kunt verse (ecologische) groenten van het seizoen kopen uit onze eigen tuinen. Vaak hebben we ook verse eieren van de kippen. 


Ten zevende. In het winkeltje kun je onze olijfolie kopen, zelfgemaakte jam, zelfgemaakte zeep, saffraan uit eigen teelt en heerlijk streekwijnen van lokale bodega's. Ook hebben wij regelmatig honing van de imker in het dorp.

Ten achtste. Het is prachtig wandelen. Er zijn veel kleine of grotere rondwandelingen te maken vanaf de finca. Op aanvraag kun je ook een wandeling met gids bespreken.

Ten negende. Je kunt hier goed fietsen, de routes voor de fiets die vanaf de finca beginnen zijn redelijk vlak en makkelijk te fietsen. Geen bergen op of af. Ook het dorp is heel makkelijk bereikbaar met de fiets.


Ten tiende. Ieder weekend, als het weer het toelaat en bij genoeg aanmeldingen (minimum is 4 personen) steken wij de houtgestookte pizza-oven aan en bakken we pizza's. Tegen een kleine vergoeding krijg je tapas, twee drankjes en zoveel pizza als je kunt eten. Dit zijn al tien redenen waarom La Tierra Verde uniek is in zijn soort. Dan ben ik nog vergeten te vermelden:

 • Dat wij het lekkerste gezuiverde bronwater hebben!
 • Wel 50 soorten vogels die op over of langs de finca voorkomen, waaronder vale gieren,
  monniksgieren, dwergarend, slangenarend, rode wouw, zwarte wouw, hop, blauwe ekster, roodborsttapuit, roodkopklauwier, draaihals, kleine bonte specht, bijeneters, veldleeuwerik, kuifleeuwerik, huiszwaluw, boeren zwaluw, gierzwaluw, nachtegaal, wielewaal en nog veel meer. Sommige seizoensgebonden, andere het hele jaar aanwezig. 
 • Een waterplas op de finca hebben waar kikkers wonen en vogels komen drinken.
 • Een heerlijk plonszwembad hebben dat het hele jaar open is.
 • Er twee keer per jaar een kudde koeien langs komt van 250 - 400 stuks met echte cowboys.
 • Er een geweldige sterrenhemel te zien is 300 van de 365 dagen per jaar.
Kom gerust eens langs, wij heten je graag welkom.
 

 

9 opmerkingen:

 1. Dat ziet er goed uit, graag tot ziens

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig mooi om te zien 👍🌺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi 🤩 wat is de prijs per nacht

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super. Wij gaan zeker komen. Ik denk eind januari, begin februari.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whaw 10 hele goede redenen voor een camperstop ! Helaas te laat ,na 15 jaar "Càmperen" besloten in Spanje te gaan wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt heel goed ik schrijf het op !

  BeantwoordenVerwijderen